kandža,kandžas aparāti,brāga,brāgas receptes

 

Kandžas izplatītākās izejvielas (brāgas) receptes


Cukura degvīns (cukura kandžas receptes, cukurnieks)

Vienkāršākais, prastākais, ātrākais un, iespējams, dārgākais veids līdz pirmajai pilei pašbrūvētā ir cukurs.

 

Ja izvēlamies šo ceļu,  ieteikums ir iegādāties arī tagad dabūjamos speciālos brāgas raugus,ar lielu alkohola toleranci (līdz 18%), kā arī jau gatavu minerālvielu un vitamīnu kompleksu, lai mūsu mazie, mīļie mājdzīvnieciņi – rauga senītes justos labi, būtu paēduši un veiksmīgi darītu savu darbu.Šajā gadījumā varbūt samaksāsim vēl 2 Ls vairak uz vienu raudzējumu, bet nebūs ne brāgai ne kandžai pretīgās rauga garšas, norūgs ātri un stipri. Tik uzmanieties,ka neizdzeriet pirmo raudzējumu pirms dzīšanas, braga sanāk pasakaini garšīga, atgādina šampanieti.

Raugus iespējams iegadāties mājas vīnu un mājas alus veikalos, kā arī intenetā.

Jāpiezīmē gan, ka cukura degvīns (kandža) izraisa mazu gastronomisku interesi, tas ir tik pat neinteresants, kā hamburgers, lai gan, jāsaka, kā viens tā otrs sev uzticēto uzdevumu pilda lieliski.

Lai pievienotu raudzējumam vismaz kaut kādu specifiku, raudzejamajā traukā iesaku ievietot (ievadīt) arī kādu sarūgušu zaptes burku, rozīņu sauju, ķiršu, upeņu lapas, kaut diļļu buntīti.Pirmajā dzīšanas reizē tu var atstāt karsēamajā traukā (kubā).

 

3 kg cukura, 15 litri silta ūdens, 100 gr rauga.
Cukuru izkausē siltā ūdenī, pievieno raugu un ļauj siltā vietā norūgt. Lai degvīns būtu aromātiskāks, var pievienot upeņu, ķiršu zariņus, vai kaltētas dilles. Rūgšanas ilgums apmēram nedēļa. Pēc destilēšanas iegūst 3 litri degvīna. Dubultojot izejvielu daudzumu, dubultojas arī iegūtā degvīna daudzums.

Skatīts: 28762x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ